Ενεργοποίηση διείσδυσης

Κάντε το νερό της βροχής αργό:

Αυτή είναι η αρχή: Κάντε το νερό της βροχής αργό όταν κατεβαίνει από τα βουνά και τους λόφους. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει αρκετός χρόνος για να διεισδύσει στο έδαφος και να αναπληρώσει τις δεξαμενές υπόγειων υδάτων. Αυτή η μέθοδος είναι αρχαία και αποδεδειγμένη παράδοση που σίγουρα γνωρίζετε. Μπορείτε να δημιουργήσετε αναβαθμίδες (στις οποίες μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε φυτά), μικρά τείχη και τάφρους, τρύπες στο έδαφος.

Βοηθήστε τη φύση και βελτιώστε το έδαφος:

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει: Το έδαφος στην περιοχή των Αστερουσίων διαβρώνεται, η ερημοποίηση (το τοπίο μετατρέπεται σε έρημο) εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Διάφοροι παράγοντες έχουν οδηγήσει σε ακραία μείωση της ποικιλότητας των φυτών. Με αυτόν τον τρόπο, το καλό φυτικό έδαφος ξεπλένεται και το νερό της βροχής δεν διηθείται. Ωστόσο, οι περιοχές αυτές μπορούν εύκολα να αναζωογονηθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι διαφορετικά φυτά που υποστηρίζουν το ένα το άλλο. Στη συνέχεια, η φύση κάνει τη δουλειά της από μόνη της. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι τύποι δέντρων που μπορούν να φυτευτούν παντού. Παρέχουν σκιά στα άλλα φυτά και επίσης χαλαρώνουν το έδαφος ακόμη και στα βαθύτερα στρώματα. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα το νερό της βροχής να μπορεί να διεισδύσει ξανά και να γεμίσει τα αποθέματα των υπόγειων υδάτων.

Πριν και μετά: στην Ελλάδα: Ένα παράδειγμα για τη φυτική ποικιλότητα και την αναδάσωση από αλλιώς στην Ελλάδα

Παραγωγή βιομηχανικής κάνναβης:

Είναι ένα μαγικό φυτό: Βιομηχανική κάνναβη. Δεν έχει καμία σχέση με το βασικό φυτό για το ναρκωτικό, αλλά είναι ένα συγγενικό του φυτό χωρίς μεθυστική δράση. Τα πλεονεκτήματα είναι εντυπωσιακά: λίγη προσπάθεια, λίγο νερό που απαιτείται, εύκολη συγκομιδή, ευέλικτη χρήση και εξαιρετικά καλό για το έδαφος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προϊόντα όπως ρούχα, αξεσουάρ, υγεία και ευεξία, σχοινιά, έπιπλα και πολλά άλλα. Από το 2019 έχει επιτραπεί η χρήση του στη γεωργία στην Ελλάδα.

Ένα άλλο παράδειγμα για την επιβράδυνση του νερού κατά την περίοδο της βροχής: